+385 91 400 7823

KUHARICA SESTRE NIKOLINE

Šifra:    KUHSNIK

43,80 €

OPIS ARTIKLA
  • 555 tradicionalnih i isprobanih recepata u modernom ruhu

  • 555 recepata
  • namirnice iz naših vrtova
  • 430 stranica
  • bogate fotografije u boji
  • tvrdi uvez
  • tri pokazne vrpce
  • format 185 x 260 mm

Kuharica sestre Nikoline izvrsna je tradicionalna kuharica s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata koja je nastala iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života. Sestra Nikolina donosi neke nove recepte i zanimljive, nadasve, korisne savjete, no prije svega želja joj je da ovom kuharicom očuva tradicionalnu kuhinju dajući im novo moderno ruho. Preplavljeni različitim egzotičnim i nerijetko nedostupnim namirnicama, današnji čovjek u vrevi života i nedostatku vremena za dugotrajna kuhanja ili traganja za namirnicama često jede brzu ili jednoličnu hranu.

Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pomoći suvremenim modernim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva, onu najfiniju bakinu juhu, one štrukle koje više nigdje ne možete kupiti ili nonine kroštule.

Fine raznovrsne juhe, jednostavna i brza izrada domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojni prilozi, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruha i peciva, hranu i savjete za dojenče, konzerviranje, zamrzavanje, sušenje i kiseljenje, za sve ovo recepte i savjete naći ćete u Kuharici sestre Nikoline. Ovi recepti imaju onaj dobro poznati okus i zahtijevaju poseban začin pri pripremi – ljubav za one kojima kuhamo.

Ova kuharica ne zahtjeva nikakvo predznanje; s. Nikolina svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen. Strpljivo i uporno ponavlja sve potrebne radnje i korake kako bi svakome pomogla da skuha jednako kvalitetno i ukusno jelo kao i ona. Brojnim savjetima pomoći će i onim uhodanim vještim kuharicama koje traže osvježenje i nove inspiracije za svakodnevni ili, pak, za blagdanski stol.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se